En kup novic

Po dolgem zatišju, ko nam je korona vzela naša petkova in kasneje pondeljkova srečanja, je naposled na koncu tunela posijala luč. Pred tremi tedni smo se ponovno srečali in hitro ugotovili, da je Modern še vedno najboljši Magic format. Med premorom je v format uletelo nekaj čez 700 novih kartic iz edicij Kaldheim, Strixhaven in seveda najslajša od vseh, Modern Horizons 2. S ponedeljkom pa je legalna tudi najnovejša edicija Adventures from the Fogotten Realms, ki je letos nadomestila klasičen Core Set in poskrbela za križanje Magic in Dungeons & Dragons svetov. Recimo temu prva novica izmed kupa le-teh. Najboljše, da kar preidemo k bistvu te objave.

Nova lokacija

Odkar smo se preselili v Španske borce, sta minili nekaj manj kot dve leti. V tem času smo se dobili 41-krat in odigrali skupno kar 166 rund Moderna, pod isto streho pa se je zvrstilo 57 različnih igralcev. In to kljub premiku na petkov kasnejši termin. Po prvem valu korone smo si sicer uspeli izboriti nazaj ponedeljke, a je bilo v zraku veliko negotovosti okoli korone, prav gotovo pa k vsemu niso pripomogli niti venomer spreminjajoči se ukrepi.

S 26. julijem 2021 se selimo v prostore Reveris Hub, ki se nahajajo na Celovški cesti 111A. Prestavili bomo tudi začetke ponedeljkovih tekmovanj, in sicer na zgodnejšo 18:00 uro. Reveris Hub je prostor, ki je nastal z namenom združevanja različnih igričarskih in ešportnih skupnosti, ki poleg urejenega društvenega prostora za igranje ponuja tudi gostinsko storitev. Kartologi vas vljudno vabimo, da se nam pridružite 26. julija (in vsak nadaljnji ponedeljek) v Reveris Hubu za štiri runde čvrstega Modern Magica.

Nova sezona

S septembrom pa napovedujemo tudi novo Kartologovo Modern sezono, ki bo trajala vse do decembra, ko bo zopet na sporedu prestižni finalni turnir. Za več informacij glede nove sezone bo potrebno še malce počakati, zato nas bržkone spremljajte ter tako ostanite na tekočem z vsemi novostmi!