Kartologova Modern Liga S02E16 – 20.12.2019

Po štirih mesecih igranja smo naposled le dočakali konec 2. sezone naše Modern lige. Sezono je zaznamovala selitev iz Črnuč v Moste, natančneje v Španske borce, ter premik iz pondeljka na petek. Kljub temu so najbolj zagrizeni vztrajali dalje in se borili za svoje mesto na zaključnem turnirju. Zadnje letošnje srečanje je na plano privabilo 22 igralcev, najboljši med vsemi pa je bil Miran (Bant Snowblade), ki je za konec dodal še eno črtico na seznamu neporaženih.

Več informacij o zaključnem turnirju in novi sezoni bo sledilo v prihodnjih dneh, zato nas še naprej pozorno spremljajte na naših spletnih kanalih.

2. sezona – 16/16

Tako, sezone je konec in s tem je znanih vseh 16 finalistov, ki se bodo na zaključnem turnirju pomerili za naslov prvaka 2. sezone Kartologove Modern lige. Med njimi so nekateri stari mački, ne manjka pa tudi nekaj svežih imen. Gremo kar po vrsti. S 126 točkami si je prvo mesto priboril Šelhaus, ki je v celotni sezoni izpustil le en turnir. Pri 120 točkah je končal Vakselj… a lahko to uporabi le v svojem življenjepisu, saj na finalki kot organizator ne bo igral. Torej, drugo mesto in 118 točk pripadata Bumbarju, ki je sicer izpustil štiri turnirje, a se je izkazal takrat, ko je to štelo. Na tretjem mestu je pristal Pregl (115 točk), četrto mesto si delita Kolar in Miran (oba 113 točk). Šesto pa si je več kot zasluženo priigral Dragan (103 točke), ki je za konec postavil svojo ljubo Ponzo v kot ter posegel po Eldrazi Tronu. Odločitev se je vsekakor več kot obrestovala. Tudi sedmo mesto zaseda novinec med najboljšimi, to je Janjić (94 točk), ki se nam je pridružil šele pred slabim letom, se hitro spoprijateljil s Primeval Titanom in začel sejati strah in trepet. Osmo mesto si delita dva stara mačka, to sta Avsec in Tomo (oba 93 točk). Oba sta bila prisotna le na 9 oz. 8 turnirjih, kjer pa sta nizala odlične rezultate. Bomo videli, če bo Avsec uspel ponoviti uspeh iz prve sezone. Konkurenca je vsekakor zelo ostra. Deseti je Žižek (91 točk), enajsti novopečeni Lazič (90 točk), dvanajsto mesto pa si delita lanskoletni podprvak Gaber in “novinc” Marinc (oba 88 točk). Prvi je proti koncu le prisluhnil Saheeli in njenim mačkam ter jih popeljal v finale. Štirinajsto mesto zaseda Horvath (87 točk), zadnji dve mesti pa sta pripadli dvema novincema in sicer Bratuši (82 točk) ter Krmacu (80 točk). Uboga reveža sta zadnjo rundo švicala misleč, da bo le zmagovalec prišel v finale. Ker pa Vaksljeva uvrstitev ne šteje, sta bila oba uvrščena že pred samim začetkom. No ja, tako je bilo prisotne vsaj malo tiste tekmovalne napetosti. Konec dober, vse dobro.

Več informacij o točnem datumu, nagradah in če bo vse posreči tudi streamu, bo znanih v prihodnjih tednih. Kartologi se vam res iskreno zahvaljujemo za udeležbo na naših turnirjih in vam želimo lepe praznike ter srečno novo leto 2020!

X-1-1 ali boljši decki
5-0 Bant Snowblade (Miran)
4-1 Bant Vizier (Bumbar), Eldrazi Tron (Dragan), Jund Death’s Shadow (Šelhaus)
3-1-1 Sultai Snow (Kolar P.), UW Control (Horvath)
3-2 4c Saheeli (Gaber), Burn (Lazič), Humans (Kos), Mono Red Prowess (Marinc)

Bant Snowblade (Lipovača M.) / 5-0 / 20.12.2019 @ Španski borci

Creatures (16)
Ice-Fang Coatl
Noble Hierarch
Spell Queller
Stoneforge Mystic

Spells (9)
Force of Negation
Mana Leak
Path to Exile

Artifacts (6)
Arcum’s Astrolabe
Batterskull
Sword of Feast and Famine

Planeswalkers (7)
Jace, the Mind Sculptor
Oko, Thief of Crowns
Teferi, Time Raveler
Lands (22)
Breeding Pool
Field of Ruin
Hallowed Fountain
Horizon Canopy
Misty Rainforest
Prismatic Vista
Snow-Covered Forest
Snow-Covered Island
Snow-Covered Plains
Temple Garden
Waterlogged Grove
Windswept Heath

Sideboard (15)
Ashiok, Dream Render
Celestial Purge
Damping Sphere
Disdainful Stroke
Engineered Explosives
Knight of Autumn
Mystical Dispute
Rest in Peace
Supreme Verdict
Veil of Summer