Lestvice

V letu 2018 smo se pri Kartologih odločili spremljati dogajanje in rezultate na naših tekmovanjih, iz teh podatkov pa bomo za slovenske Magic igralce in igralke objavljali različne lestvice in reportaže. V sklopu lestvic vam predstavljamo Modern Metagame, ter Modern in Legacy Elo.

Modern Monday – 2018/19

V sezoni 2018/19 boste na naših Modern ponedeljkih zbirali točke, najboljših 16 ob koncu sezone pa se bo uvrstilo na zaključni turnir z bogatimi nagradami.

Modern Metagame

Modern Metagame je mesečni izračun popularnosti in uspešnosti deckov (arhetipov) na vseh posamičnih Modern tekmovanjih, ki jih organiziramo Kartologi. Ponuja lažji vpogled v metagame ter omogoča boljšo pripravo na tekmovanja. Modern Metagame bo zajemal podatke preteklega meseca, prikazan pa bo tudi trend posameznih arhetipov.

Modern Elo

Po zgledu šahovskega sistema za rangiranje tekmovalcev (Elo) smo tudi pri Kartologih uporabili podobno zamisel in uvedli točkovanje, ki v prvi vrsti upošteva uspešnost nasprotnikov. Elo lestvica prikazuje le tiste igralce, ki imajo 15 ali več odigranih iger.

Legacy Elo

Sistem rangiranja tekmovalcev smo uvedli tudi za Legacy tekmovanja, kamor poleg Kartologovih turnirjev sodijo tudi vsa Legacy tekmovanja v sklopu Vintage Lige!