Mesečni report: november 2018

Novembrski ponedeljki so kar švignili mimo nas. Kar pa pomeni, da imamo na voljo nov sveženj metagame podatkov, s katerimi se lahko pripravite na decembrske dvoboje. Tisti, ki igrate bolj za “gušt” kot za zmage pa si vseeno lahko ogledate čudovite Excel tabelice, polne procentov in drugih številk 😀

Metagame delež po kategorijah

Kot je razvidno iz zgornje tabele, se stvari niso prav dosti spremenile v primerjavi z oktobrom. Edini večji spremembi sta pri Midrange (+4.86%) in Control (-4.95%) arhetipih, kar je posledica dobrih rezultatov Grixis Death’s Shadow ter BG Rocka ter skorajšnja odsotnost UW Controle. Preostali trije arhetipi ostajajo na praktično enakem mestu kot prejšnji mesec. Aggro in Tempo (-0.41%) ter Combo (-0-85%) arhetipa sta izgubila nekaj manj kot odstotek, Big Mana (+1.34%) pa je nekaj malega pridobil.

Mesečni pregled najuspešnejših 20 deckov glede na uspešnost, razvrščeni po novembrski uspešnosti

Kar se tiče posameznih deckov je bil absolutni zmagovalec meseca novembra Burn (+3.12%/9.86% delež). Zasluga za to gre Baniču, ki je kar dvakrat zaključil večer neporažen, zadnje čase pa z Burnom uspešno grinda tudi Žižek. Na drugo mesto se je vrnil Grixis Death’s Shadow (+1.52%/7.48% delež), ki so ga v novembru pilotirali Ivančič, Miklavc, Pregl in Šircelj M. Najbolj uspešno peterico deckov zaključujejo še; Scaled Affinity (-2.97%/6.12% delež), s katerim Avsec že tedne seje strah in trepet; BG Rock (+2.79%/5.61% delež), v rokah Kosa in Umeka; ter Humani (-1.46%/5.44% delež) na katere prisega Prosen, pridružil pa se mu je še Hiršman. Kot enega redkih predstavnikov graveyard deckov pa velja omeniti Dredge (+4.13%/4.76% delež), predvsem ker ti decki pri nas ne uživajo tolikšne podpore kot drugod po svetu. Morda pa se bo tudi to spremenilo s prihodom Arclight Phoenixa.

Mesečni pregled deckov glede na uspešnost – oktober in november 2018

Kot zanimivost, prejšnji mesec se je igralo 43 različnih deckov, kar priča o raznolikosti slovenske Modern scene. Pred nami so še trije decembrski ponedeljki, potem pa si bomo lahko prvič ogledali celoletni pregled. Se beremo januarja.