Modern metagame: 10. junij 2019

Če nas je še konec maja zalival dež, so bile včeraj temperature že povsem poletne. Še dobro, da imamo novo domovanje. Za bežigradom smo se namreč v poletnih mesecih kuhali, v črnuškem mladincu pa je nadvse prijetno igranje. Zbralo se nas je 23, po dveh tednih pavze pa se je zmagoslavno vrnil Bumbar in se podal v boj za mesto na zaključnem turnirju. Z Eldrazi Taxes je brez težav pometel s konkurenco in večer končal neporažen.

Modern lestvica 2018/19 – 40/42

Do konca sezone nas ločita le še dva ponedeljka in boj za zadnja mesta postaja vse bolj napet. Na vrhu je vse ostalo tako kot prejšnji teden, le da je tokrat manjkal Banič. Za vrat mu diha Kos, ki ima le točko zaostanka. Gaber se je uspel zavihteti na 9. mesto, po tem ko mu je še pred nekaj tedni grozil izpad iz najboljše šestnajsterice. Dobro kaže tudi Horvathu, Žehlja pa bodo izostanki v zadnjih tednih morda celo stali uvrstitve. Za zadnja mesta pa se bo treba še trdo boriti, kar pomeni, da bodo morali v prihodnjih dveh tednih Šelhaus, Legin, Bočaj in Bumbar dati vse od sebe in privleči na plano vse ase v rokavu, jokerje s klopi in težko artilerijo. #everythinggoes

X-1-1 ali boljši decki
5-0 Eldrazi Taxes (Bumbar)
4-1 Burn (Bradač), Humans (Prosen)
3-1-1 Bant Spirits (Horvath), RW Eldrazi (Legin)
3-2 4c Saheeli (Gaber), Dredge (Schäferjohann), Elves (Vakselj), Izzet Phoenix (Drek), Scaled Affinity (Avsec), UW Control (Pintar)

Eldrazi Taxes (Bumbar G.) / 5-0 / 10.06.2019 @ ČMC Črnuče

Creatures (29)
Dark Confidant
Eldrazi Displacer
Flickerwisp
Leonin Arbiter
Thalia, Guardian of Thraben
Thought-Knot Seer
Tidehollow Sculler
Wasteland Strangler

Spells (4)
Path to Exile

Artifacts (4)
Aether Vial
Lands (23)
Caves of Koilos
Concealed Courtyard
Eldrazi Temple
Ghost Quarter
Godless Shrine
Snow-Covered Plains
Shambling Vent
Snow-Covered Swamp

Sideboard (15)
Fatal Push
Gideon, Ally of Zendikar
Kambal, Consul of Allocation
Orzhov Pontiff
Rest in Peace
Stony Silence