Modern metagame: 24. junij 2019

Pa nam je uspelo! Prispeli smo do konca prve Kartologove Modern sezone, ki se je začela zdaj že daljnega septembra. V kratkem bo sledila malce bolj obširna objava o finalistih, podrobnejših informacijah o zaključnem turnirju ter nekaterih spremembah in novostih, ki nas čakajo prihodnjo sezono.
Nekateri ste mislili, da čez poletje ne bo Magica, a vas lahko razveselimo, da temu seveda ne bo tako. Še naprej bomo grindali, le s to razliko, da ne bomo šteli nobenih točk. To pomeni, da lahko t.i. offseason izkoristite za trening česa novega oz. privlečete na plano vse tiste sweet homebrew decke, ki se vam valjajo po predalih. Upamo, da vam je nekaj zdrave tekmovalnosti popestrilo že tako napete ponedeljkove večere in da se v enakem oz. večjem številu vidimo jeseni. Torej, naj se offseason uradno prične!
Aja, bilo nas je 25, prvo mesto pa si je z rezultatom 4-1 razdelilo kar šest igralcev. To so bili Fujs (Bant Spirits), Hren (Jeskai Saheeli), Janjić (8-Whack), Kolar P. (Scaled Affinity), Šelhaus (Mardu Pyromancer) in Žehelj (BW Eldrazi).

Modern lestvica 2018/19 – 42/42

Znanih je vseh 16. finalistov, ki se bodo septembra pomerili za naslov prvaka prve Kartologove Modern sezone. Na prvem mestu je “presenetljivo” končal Avsec, ki je zelo hitro nakazal, da z njim ni šale. Proti koncu sezone je bilo vprašanje le, koliko prednosti si bo nabral pred zasledovalci. Ta je znašala okroglih 50 točk. Drugo mesto je zasedel Pintar, tretje pa si je z vztrajnim grindom priigral Kos. Čestitke vsem trem!
Kot smo omenjali v preteklih tednih pa se je tisti pravi boj odvijal pri repu karavane. Kolar je potreboval veliko sreče in praktično brezhiben rezultat, kar mu je na koncu tudi uspelo. Z zmago v zadnji rundi si je priboril 16. mesto in za eno samo točko premagal tokrat žal odsotnega Legina.
Zdaj sledita dva meseca “odmora”, ko ne bomo nabirali nobenih točk, tako da lahko mirne vesti igrate karkoli vam srce poželi. Ob nedavnem izidu Modern Horizons in prihajajočemu Core Set 2020 je to kot nalašč, da preizkusite nekaj novega.

X-1-1 ali boljši decki
4-1 8-Whack (Janjić), Bant Spirits (Fujs), BW Eldrazi (Žehelj), Jeskai Saheeli (Hren), Mardu Pyromancer (Šelhaus), Scaled Affinity (Kolar P.)
3-2 8-Rack (Bočaj), Bant Spirits (Horvath), Burn (Bradač, Komavec, Žižek), Eldrazi Taxes (Bumbar), Hogaak Bridgevine (Drek), Humans (Kos)