Modern metagame: 27. maj 2019

Zadnji majski ponedeljek je letos padel na 27. maj, 27 pa je tudi število igralcev, ki so se na ta deževen dan zbrali pod streho črnuškega mladinca. Neporažen tokrat ni bil nihče, še najbolje pa sta večer z rezultatom 4-0-1 zaključila Avsec (Scaled Affinity) in Prosen (Humans).

Modern lestvica 2018/19 – 38/42

Avscu je popolnoma vseeno, kolikšno prednost ima pred zasledovalci. V mislih ima očitno le eno stvar, popolnoma si pokoriti vso konkurenco. Bomo videli, če bo imel toliko sreče tudi na zaključnem turnirju. Priznati pa je treba, da je za takšno konsistenco pri doseganju najboljših rezultatov vseeno v igri tudi veliko znanja in izkušenj. Pintar in Banič sta na istem kot prejšnji teden, prav tako Kos in Pregl. Prosen se je z odličnim 4-0-1 prerinil na 6. mesto, srdit boj pa poteka za zadnjih pet mest. Gaber se je s prav tako odličnim 4-1 premaknil na 11. mesto, sledita mu Šelhaus in Horvath z 1 oziroma 5 točkami zaostanka. Odsotna Bumbar in Legin sta zdrsnila dve mesti nižje, od izpada iz najboljše šestnajsterice pa ju ločita le pičli 2 točki. 16. mesto si ta teden delita Bočaj in Kolar P., oba s po 206 točkami. Od konca sezone nas ločijo le še štirje junijski ponedeljki, nato pa med poletnimi meseci sledi t.i. “offseason”. Takrat bomo tudi razkrili točen datum zaključnega turnirja ter več informacij o naslednji Modern sezoni, ki se bo pričela septembra.

X-1-1 ali boljši decki
4-0-1 Humans (Prosen), Scaled Affinity (Avsec)
4-1 4c Saheeli (Gaber), Elves (Vakselj)
3-1-1 8-Rack (Bočaj), Grixis TiTi (Komavec)
3-2 G-Land Destruction (Šircelj B.), G-Tron (Horvath), Grixis Death’s Shadow (Miklavc), Humans (Kos), Scaled Affinity (Pregl), UW Flash (Miran)