Modern metagame: 8. julij 2019

Vročina je malce popustila, počutje je dopustniško, Magic pa se vseeno grinda kot ponavadi. Zbralo se nas je 20, med pisano druščino deckov pa se je z rezultatom 4-0-1 najbolje odrezal Pregl, ki je tokrat Shadowa zamenjal za Eldrazi Tron.

Danes je bil Banned & Restriced announcement in kot pričakovano, je banhammer padel po Hogaaku. Sam Hogaak je sicer preživel, se pa od Moderna poslavlja Bridge from Below, ki je služil kot osrednji combo piece. Glede na to, da je Modern Horizons izšel šele pred kratkim, se naš metagame še ni uspel tako hitro prilagoditi, tako da smo bili Hogaaku priča le trikrat. Na svetovni sceni pa je bilo stanje kar alarmantno. Ampak nič ne de, Hogaak je pozabljen, pred vrati pa je izid Core Seta 2020, ki je za razliko od prejšnjih Core Setov malo bolj high powered in zna prinesti kaj novega tudi v Modern.
Ko smo že ravno pri Modern Horizons, v nedeljo bomo organizirali Modern Horizons draft, prijavnina je 20€, vsak igralec pa prejme tudi 1x Flusterstorm (Buy-a-Box promo). Prostih mest je le še nekaj, tako da se ne pozabite predprijaviti. Več informacij najdete tukaj.

X-1-1 ali boljši decki
4-0-1 Eldrazi Tron (Pregl)
4-1 Burn (Šelhaus)
3-1-1 BR Hollow One (Bizjak), GW Death & Taxes (Bumbar)
3-2 Burn (Žižek), Elves (Vakselj), GW Vizier (Fujs), Hogaak Bridgevine (Bočaj), Jund (Tomo), Mono Red Prison (Pesjak)